Toen mijn zoon Cees nog thuis woonde, wilde hij dit gerecht wel iedere dag eten. Zó lekker vond hij het.
Het recept is niet Rambam-proof (door de combinatie van eiwitten en koolhydraten in één gerecht), maar wel heel erg lekker, gezond en zeker het maken waard!
Ingrediënten
- olijfolie of kokosolie
- 2 tenen knoflook
- 750 ml. groentebouillon
- 250 gram bruine, berg- of Beluga linzen (zelf geweld of in pot)
- 2 zoete aardappelen (ong. 300~400 gram)
- 1 citroen (sap en schil)
- 200 gram (wilde) spinazie
- 1/4 theelepel Cayennepeper
- handjevol gehakte verse munt
- feta (bij een plantaardige leefwijze kun je dit achterwege laten)
Bereidingswijze
Frituur de knoflook in de olie, voeg de linzen erbij en laat ze mee fruiten.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel, afhankelijk van het soort linzen, 30~45 min. Pruttelen (veel korter als je kant-en-klare linzen gebruikt).
Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Voeg toe aan de linzen en laat 15 minuten (of langer, tot ze gaar zijn) meekoken.
Wanneer alles beetgaar is (zorg ervoor dat de linzen en de aardappelen niet te gaar worden) het citroensap, de zeste, de gehakte spinazie, cayennepeper en verse munt toevoegen.
Alles door elkaar roeren en nog even laten koken tot de spinazie is geslonken.
Voor het opdienen de feta erover verkruimelen en klaar is Cees!
Met dank aan mijn broer Bart die ons met dit gerecht verraste.