Workshops en trainingen

Voor jou!

We hebben een aantal mooie workshops, trainingen en events in de agenda staan.

6 Lazy Sunday Bara Yoga lessen met Emmy

In de zomervakantie geef ik iedere zondagochtend een heerlijke (re)vitaliserende yogales

De les bestaat uit actieve en rustige oefeningen en bekende en minder bekende houdingen die je met aandacht en vanuit ontspanning uitvoert. Je ontdekt van binnenuit en zult ervaren hoe het is om uit je hoofd (het denken) in je lichaam (het voelen) te zakken, jezelf te ankeren en zo in contact te komen met jezelf.

Je spreekt spieren aan die je in het dagelijks leven (te) weinig gebruikt, verbetert je conditie en vergroot je bewegingsvrijheid. De focus ligt op het krachtig en tegelijkertijd soepel maken van je lichaam, op beweging en verstilling.

Na de les voel je de ontspanning in je lichaam, ben je uitgerust en opgeladen, en nodigt de dag je uit om fijne dingen te doen.

Het is yoga waar je geen ervaring voor hoeft te hebben. Ook hoef je geen vaste deelnemer aan mijn lessen te zijn. Je bent van harte welkom.

Data

17, 24, 31 juli, 7, 14, 21 augustus

Tijd

09.45-11.00 u

Kosten

€ 13,50 per les

Boeken en betalen van de les bij voorkeur via de knop hieronder eventueel aanmelden met bericht naar WhatsApp: 06-43239548.

Workshop Thaise Yoga Massage door Minna Sangi - hart en brein

Tijdens deze authentieke workshop (Nuad Boran, The Ancient Practice) gaat de aandacht uit naar het hart en het brein. Het is een vervolg op de workshop buik en brein, maar kan ook los daarvan gevolgd worden.

We starten met een paar nieuwe massagetechnieken voor de voeten, het bekken en de onderrug in rugligging. Daarna gaan we de diepte in door middel van rotaties, strekkingen en marmapunten (acupressuurpunten) en senlines (energielijnen) van de armen en handen, de hartlijn. De workshop wordt afgerond met een massage voor de schouders, de nek en het hoofd. Het resultaat is een totale ontspanning met veel ruimte en doorstroming in lichaam en geest.

De oefeningen zijn toegankelijk en effectief en worden stapsgewijs en duidelijk uitgelegd en gedemonstreerd. Het masseren wordt over de kleding heen gedaan (draag lange mouwen en broekspijpen) en is veilig en respectvol. Na afloop krijg je de oefeningen digitaal toegestuurd.

De workshop is voor iedereen geschikt, voor mannen en vrouwen, stellen, liefhebbers van massage en yoga, bodywork professionals, zwangeren en sporters. Het is bijzonder inspirerend voor lichaamswerkers, therapeuten en yogadocenten.
N.B. Omdat de technieken in rugligging gedaan worden is deze workshop niet geschikt voor hoog-zwangeren.

De workshop wordt gegeven door Minna Sangi van Praktijk Linnaea

Datum: vrijdag 9 september 2022

Tijd: 14.00 - 17.00 uur

Kosten: € 40 p.p., duoprijs € 75 wanneer je je als tweetal aanmeldt.

Prijs is incl. thee en versnaperingen, en de uitleg van de oefeningen en massagetechnieken die je na afloop digitaal krijgt toegestuurd.

 

11-daagse training Thaise Yoga Massage door Minna Sangi

De duizenden jaren oude Thaise Yoga Massage (Nuad Boran, The Ancient Practice) werd oorspronkelijk beoefend in de tempels door Boeddhistische monniken. Daarmee is het één van de oudste genezingsmethoden van de wereld. Het combineert de traditionele Chinese acupressuur en Indiase yoga, en werkt op energetisch en fysiek niveau diep door.

Thaise Yoga Massage wordt ook wel 'Luiemans yoga' genoemd. Je ondergaat passief een combinatie van energiewerk (vergelijkbaar met Shiatsu), intensieve massage en stretching (yoga). Er wordt met vingers, handen, palmen, voeten, knieën en ellebogen op de energielijnen (sen lijnen) druk uitgeoefend, en de spieren worden "gepalmd". Dit werkt activerend op de drukpunten en voert afvalstoffen bijzonder grondig af.

Thaise Yoga Massage
- werkt grondend, openend, ruimte- en rustgevend
- verhoogt je lichaamsbewustzijn
- maakt je spieren soepel
- voorkomt en vermindert hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten
- werkt diep door naar de organen en deblokkeert energiebanen
- brengt het energetische systeem (hormonen, chakra's) in balans
- verbetert de kwaliteit van de slaap
- helpt je om je denken en emoties te verhelderen en relativeren
- brengt een diepe, meditatieve ontspanning teweeg.

Tijdens deze 11-daagse ervarings- en praktijkgerichte training leer je Thais lichaamswerk voor het hele lichaam. Benen, voeten, bekken, rug, schouders en armen, alles komt aan bod. Zowel het energetische werk als de concrete fysieke massagetechnieken (rotaties, strekkingen en het masseren van spierweefsel en bindweefsel), de authentieke Thaise Sen lines (meridianen), de Marma's (acupressuurpunten), het zenuwstelsel, trauma sensitief werken en de afstemming hart en aarde maken deel uit van het lesprogramma.

Het is echt een ervaringsgerichte training waar het ontvangen en geven van de massage centraal staat. Theorie, achtergrondinformatie en praktijk wisselen elkaar af. Je leert op dezelfde traditionele wijze als de Nuad Boran al eeuwen van de meester op de leerling werd overgedragen, nl. door de massage te geven en te ondergaan.

Deze training is voor yogadocenten, masseurs, liefhebbers van yoga en massage, bodywork professionals en therapeuten. Enige achtergrond in lichaamswerk is gewenst, maar niet verplicht. De intrinsieke motivatie en leergierigheid zijn het belangrijkst.

Na afronding van de training en het examen ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

Na deze training ben je in staat om een volledige Thaise massagebehandeling te geven aan vrienden, familie en cliënten. Hobbymatig of professioneel kun je het geleerde integreren in je dagelijkse (professionele) leven. 

De training wordt georganiseerd door Emmy Meijer en verzorgd door Minna Sangi van Praktijk Linnaea

Datum: start 14 oktober

Tijd: 13.00 - 18.30 uur

Data: 14/10, 4 en 25/11, 16/12, 13/01/23, 03 en 24/02, 10 en 24/03, 07 en 21/04 (laatste oefendag en examen)

Studiebelasting: 60 uur training (11 bijeenkomsten van 5,5 uur) plus zelf het geleerde thuis praktisch oefenen (minimaal 3 uur per keer)

Kosten: € 1200 bij betaling in 1 keer, € 625 bij betaling in twee termijnen

Prijs is incl. thee en versnaperingen en de uitleg van de oefeningen en massagetechnieken die je na afloop van iedere bijeenkomst digitaal krijgt toegestuurd.

Annulering

De volgende richtlijnen gelden voor het annuleren van de workshops en trainingen die door BARA N53 (Emmy Meijer) worden georganiseerd:

  • annulering is kosteloos voor een workshop tot één week / voor een training tot 10 dagen voor aanvang;
  • daarna wordt de helft van het bedrag in rekening gebracht;
  • bij afzegging binnen 48 uur wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Annulering dient schriftelijk, per e-mail, te gebeuren.
Het tijdstip van ontvangst van de e-mail is beslissend voor het tijdstip van annuleren.