Rambam chocolade balletjes

Recepten, De Rambam Methode, Gezondheid

Ik beloof je dit is zo lekker!!! Niet zoet, vullend en oh zo verkwikkend.
Echt een verwennerij met een koffie van granen met opgeklopte amandelmelk ernaast of een heerlijke kop thee.

Ingrediënten

  • 1/2 kop walnoten
  • 1 kop amandelen
  • 2 maatlepels Juice Plus Complete chocolade
  • 1 maatlepel Juice Plus Complete vanille
  • 2 eetlepels raw cacao
  • 1 blikje kokoscrème (160 ml) het liefst bio
  • 1 reep chocolade (min. 60 procent cacao)
  • geraspte kokos, kaneelpoeder, sesamzaadjes etc om door te rollen

Bereidingswijze

In de keukenmachine blend je alle noten helemaal fijn.
Je mengt in een schaal de Complete en de noten.
Ondertussen smelt je de chocoladereep au bain-marie.
De kokosroom roer je samen met de gesmolten chocolade tot één massa.
Uiteindelijk giet je alles in de schaal met de Complete en de noten.
Goed samen mengen en een beetje kneden. Dit gaat het best met je handen.
Leg de massa op een diep bord en spreid goed uit.
Zet het bord voor 10 minuten in de vriezer.
Met natte handen maak je mooie balletjes.
Je mag ze ook door de kokos, kaneel of sesam rollen.

(Juice Plus Complete is gemaakt van groenten, fruit, kikkererwten, quinoa, volkorenrijst en meer….en ja deze mix mag je ook volgens ons programma aangezien het één emulsie wordt en dus je spijsverteringskanaal het makkelijk aan kan.)

Voel na

Voel na

Een woord dat ik heel veel gebruik tijdens mijn yogalessen is 'navoelen'. Na een beweging of oefening vraag ik mijn deelnemers na te voelen: even de ogen te sluiten, de aandacht naar binnen te brengen en vanuit open aandacht te onderzoeken hoe het lichaam reageert op...

Lees meer
Zijwaartse buiging

Zijwaartse buiging

Een van de bewegingen, oefeningen die in iedere les wel terugkomt is de zijwaartse buiging. Zo simpel, zo fijn en zo goed om regelmatig op deze manier je wervelkolom te bewegen. In het dagelijkse leven zijn we gericht op wat voor ons is en bewegen we naar voren. Naar...

Lees meer
Japanse les

Japanse les

Ik blijf het toch wonderlijk vinden dat ik Arabisch aan het leren ben. Dat ik het nu een beetje kan schrijven. En lezen. En spreken en verstaan.  Het gevoel dat ik als eersteklasser had op de lagere school, toen ik letters leerde schrijven. Netjes tussen de...

Lees meer
Linzen met spinazie

Linzen met spinazie

Toen mijn zoon Cees nog thuis woonde, wilde hij dit gerecht wel iedere dag eten. Zó lekker vond hij het. Het recept is niet Rambam-proof (door de combinatie van eiwitten en koolhydraten in één gerecht), maar wel heel erg lekker, gezond en zeker het maken waard!...

Lees meer
Sarcopenie

Sarcopenie

In een oud tijdschrift Fit met Voeding (nr. 1, 2015) las ik een artikel over een fenomeen waarover ik niet eerder had gehoord: sarcopenie. 'Sarco' betekent 'aan vlees gerelateerd' en 'penie' staat voor 'armoede, behoefte'. Het is een aandoening waarvan we de symptomen...

Lees meer
Mmmmmmm BARA!

Mmmmmmm BARA!

Van een van mijn yogacursisten kreeg ik dit heerlijke recept dat toevallig de naam BARA draagt. Bara Brith is een recept uit Wales en betekent 'gestapelde koek'. Het is een lichtgekruide koek, gemaakt met gedroogde vruchten. In het oorspronkelijke recept wordt suiker...

Lees meer
Alles komt samen in BARA

Alles komt samen in BARA

BARA, Japans voor 'roos', staat voor mij voor aarden, groei, kracht, bloei en schoonheid. BARA is eigenlijk de samenkomst van de verschillende wegen die ik heb bewandeld. Ik ben met mijn eerste zaak begonnen vlak na mijn studie Japanse Taal- en Cultuurkunde: Japans...

Lees meer

Wil je graag nieuws, inspiratie en onze agenda ontvangen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Emmy | BARA N53
Je kunt je makkelijk weer afmelden van deze mailinglijst als je geen mail meer wilt ontvangen.