11-daagse training Thaise Yoga Massage door Minna Sangi

De duizenden jaren oude Thaise Yoga Massage (Nuad Boran, The Ancient Practice) werd oorspronkelijk beoefend in de tempels door Boeddhistische monniken. Daarmee is het één van de oudste genezingsmethoden van de wereld. Het combineert de traditionele Chinese acupressuur en Indiase yoga, en werkt op energetisch en fysiek niveau diep door.

Thaise Yoga Massage wordt ook wel 'Luiemans yoga' genoemd. Je ondergaat passief een combinatie van energiewerk (vergelijkbaar met Shiatsu), intensieve massage en stretching (yoga). Er wordt met vingers, handen, palmen, voeten, knieën en ellebogen op de energielijnen (sen lijnen) druk uitgeoefend, en de spieren worden "gepalmd". Dit werkt activerend op de drukpunten en voert afvalstoffen bijzonder grondig af.

Thaise Yoga Massage
- werkt grondend, openend, ruimte- en rustgevend
- verhoogt je lichaamsbewustzijn
- maakt je spieren soepel
- voorkomt en vermindert hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten
- werkt diep door naar de organen en deblokkeert energiebanen
- brengt het energetische systeem (hormonen, chakra's) in balans
- verbetert de kwaliteit van de slaap
- helpt je om je denken en emoties te verhelderen en relativeren
- brengt een diepe, meditatieve ontspanning teweeg.

Tijdens deze 11-daagse ervarings- en praktijkgerichte training leer je Thais lichaamswerk voor het hele lichaam. Benen, voeten, bekken, rug, schouders en armen, alles komt aan bod. Zowel het energetische werk als de concrete fysieke massagetechnieken (rotaties, strekkingen en het masseren van spierweefsel en bindweefsel), de authentieke Thaise Sen lines (meridianen), de Marma's (acupressuurpunten), het zenuwstelsel, trauma sensitief werken en de afstemming hart en aarde maken deel uit van het lesprogramma.

Het is echt een ervaringsgerichte training waar het ontvangen en geven van de massage centraal staat. Theorie, achtergrondinformatie en praktijk wisselen elkaar af. Je leert op dezelfde traditionele wijze als de Nuad Boran al eeuwen van de meester op de leerling werd overgedragen, nl. door de massage te geven en te ondergaan.

Deze training is voor yogadocenten, masseurs, liefhebbers van yoga en massage, bodywork professionals en therapeuten. Enige achtergrond in lichaamswerk is gewenst, maar niet verplicht. De intrinsieke motivatie en leergierigheid zijn het belangrijkst.

Na afronding van de training en het examen ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

Na deze training ben je in staat om een volledige Thaise massagebehandeling te geven aan vrienden, familie en cliënten. Hobbymatig of professioneel kun je het geleerde integreren in je dagelijkse (professionele) leven. 

De training wordt georganiseerd door Emmy Meijer en verzorgd door Minna Sangi van Praktijk Linnaea

Datum: start 14 oktober

Tijd: 13.00 - 18.30 uur

Data: 14/10, 4 en 25/11, 16/12, 13/01/23, 03 en 24/02, 10 en 24/03, 07 en 21/04 (laatste oefendag en examen)

Studiebelasting: 60 uur training (11 bijeenkomsten van 5,5 uur) plus zelf het geleerde thuis praktisch oefenen (minimaal 3 uur per keer)

Kosten: € 1200 bij betaling in 1 keer, € 625 bij betaling in twee termijnen

Prijs is incl. thee en versnaperingen en de uitleg van de oefeningen en massagetechnieken die je na afloop van iedere bijeenkomst digitaal krijgt toegestuurd.

Annulering

De volgende richtlijnen gelden voor het annuleren van de workshops en trainingen die door BARA N53 (Emmy Meijer) worden georganiseerd:

  • annulering is kosteloos voor een workshop tot één week / voor een training tot 10 dagen voor aanvang;
  • daarna wordt de helft van het bedrag in rekening gebracht;
  • bij afzegging binnen 48 uur wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Annulering dient schriftelijk, per e-mail, te gebeuren.
Het tijdstip van ontvangst van de e-mail is beslissend voor het tijdstip van annuleren.