Ingrediënten
- aubergine
- duivenpit olie om te bakken
- tomatenpuree
- Japanse rijstazijn of andere azijn
- agave- of ahornsiroop
- sesamolie
- peper, zout naar smaak
- peterselie en sesamzaad om te garneren
Bereidingswijze
Snijd de aubergine in de lengte doormidden.
Snijd in het witte vruchtvlees schuine, niet te diepe lijnen zodat er een blokjespatroon ontstaat, en de saus straks goed kan intrekken.
Giet een beetje druivenpit olie in een koekenpan en bak de aubergine helften goed aan, zowel de witte kant als de paarse.
Maak intussen de saus door de tomatenpuree, azijn, siroop en sesamolie goed te mengen.
Voeg naar smaak peter en zout toe.
Strijk de saus royaal op de aangebakken witte kanten van de aubergine.
Plaats de aubergine in een ovenschaal en zet voor 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).
Garneer met peterselie en sesamzaad en enjoy!
Dit is een recept dat prima in de Rambam leefstijl past. Lekker met een salade en zwarte rijst.