Makkelijk Rambam recept: aubergine in de oven

De Rambam Methode, Gezondheid, Recepten

Ingrediënten

  • aubergine
  • duivenpit olie om te bakken
  • tomatenpuree
  • Japanse rijstazijn of andere azijn
  • agave- of ahornsiroop
  • sesamolie
  • peper, zout naar smaak
  • peterselie en sesamzaad om te garneren

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in de lengte doormidden.
Snijd in het witte vruchtvlees schuine, niet te diepe lijnen zodat er een blokjespatroon ontstaat, en de saus straks goed kan intrekken.
Giet een beetje druivenpit olie in een koekenpan en bak de aubergine helften goed aan, zowel de witte kant als de paarse.
Maak intussen de saus door de tomatenpuree, azijn, siroop en sesamolie goed te mengen.
Voeg naar smaak peter en zout toe.
Strijk de saus royaal op de aangebakken witte kanten van de aubergine.
Plaats de aubergine in een ovenschaal en zet voor 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).
Garneer met peterselie en sesamzaad en enjoy!

Dit is een recept dat prima in de Rambam leefstijl past. Lekker met een salade en zwarte rijst.

Japanse les

Japanse les

Ik blijf het toch wonderlijk vinden dat ik Arabisch aan het leren ben. Dat ik het nu een beetje kan schrijven. En lezen. En spreken en verstaan.  Het gevoel dat ik als eersteklasser had op de lagere school, toen ik letters leerde schrijven. Netjes tussen de...

Lees meer
Linzen met spinazie

Linzen met spinazie

Toen mijn zoon Cees nog thuis woonde, wilde hij dit gerecht wel iedere dag eten. Zó lekker vond hij het. Het recept is niet Rambam-proof (door de combinatie van eiwitten en koolhydraten in één gerecht), maar wel heel erg lekker, gezond en zeker het maken waard!...

Lees meer
Sarcopenie

Sarcopenie

In een oud tijdschrift Fit met Voeding (nr. 1, 2015) las ik een artikel over een fenomeen waarover ik niet eerder had gehoord: sarcopenie. 'Sarco' betekent 'aan vlees gerelateerd' en 'penie' staat voor 'armoede, behoefte'. Het is een aandoening waarvan we de symptomen...

Lees meer
Mmmmmmm BARA!

Mmmmmmm BARA!

Van een van mijn yogacursisten kreeg ik dit heerlijke recept dat toevallig de naam BARA draagt. Bara Brith is een recept uit Wales en betekent 'gestapelde koek'. Het is een lichtgekruide koek, gemaakt met gedroogde vruchten. In het oorspronkelijke recept wordt suiker...

Lees meer
Alles komt samen in BARA

Alles komt samen in BARA

BARA, Japans voor 'roos', staat voor mij voor aarden, groei, kracht, bloei en schoonheid. BARA is eigenlijk de samenkomst van de verschillende wegen die ik heb bewandeld. Ik ben met mijn eerste zaak begonnen vlak na mijn studie Japanse Taal- en Cultuurkunde: Japans...

Lees meer

Wil je graag nieuws, inspiratie en onze agenda ontvangen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Emmy | BARA N53
Je kunt je makkelijk weer afmelden van deze mailinglijst als je geen mail meer wilt ontvangen.